Aj torta bez vajec, múky a cukru môže byť chutným spestrením zdravého maškrtenia a každej oslavy. Je osviežujúca, ideálna na letné večery nielen pre ľudí s intoleranciami.
Ingrediencie:
Korpus:
- 1 šálka vlašských orechov
- 1 šálka lúpaných mandlí bez šupky
- 120g sušených ďatlí
- ¼ čl pravého vanilkového prášku
Vlašské orechy a lúpané mandle, ktoré sme nechali na noc namočené v čistej vode, zlejeme a vložíme do mixéra s nožmi v tvare S, pridáme štipku vanilky a ďatle, ktoré sme mali namočené cca 2 hodinky (kvôli ch zmäknutiu). Mixujeme, kým nám nevznikne jemne lepkavá homogénna masa. Tú potom prstami jemne natlačíme na dno tortovej formy.
Krém:
- 400g kešu orechov
- 1 veľké zrelé mango
- Šťava z jednej limetky
- 200ml kokosového oleja
Kešu, ktoré sme nechali na noc namočené, teraz zlejeme a zmiešame s kokosovým olejom. Keď máme zmixovaný hladký krém, pridáme olúpané zrelé mango a šťavu z limetky podľa potreby ale aby nebol krém príliš tekutý. Predĺžilo by to jeho tuhnutie. Zmes vylejeme na korpus a uhladíme. Takto pripravenú tortu dáme na cca 1 hodinu do mrazničky. Potom vyberieme a dozdobíme ovocím podľa sezóny a možností. Tortu držíme v chladničke.
Napriek tomu, že ide o tortu bez cukru, obsahuje vďaka orechom veľké množstvo tuku a tak si dáme denne max. 1 kúsok 🙂
Chcete sa naučiť variť zdravo aj takéto a iné dobroty? Radi by ste pochopili princípy zdravého stravovania? Pozývam vás na Kurz varenia – víkendovku, na ktorej zažijete vynikajúce jedlo, bohaté vedomosti a praktické zručnosti pre váš nový stravovací reštart 🙂