Kurz varenia: príprava zdravých RAW dezertov
Dátum kurzu: streda 28.5.2025
Trvanie kurzu: začiatok v stredu 28.5.2025 v čase 10:00, koniec v ten istý deň v stredu 28.5.2025 v čase 15:00
Miesto konania: u Matúša, Popradská 4, Nitra
Téma kurzu:
príprava raw dezertov (nepečené, bezlepkové, bezmliečne, bez vajec, obsahujú orechy)
Raw dezerty sú chuťovým aj vizuálnym zážitkom , napriek tomu, že neobsahujú mlieko, cukor, lepok a vajcia, chutia fantasticky!
Čo sú to RAW dezerty?
Sú to nepečené vegánske dezerty
- neobsahujú žiadnu živočíšnu zložku
- sú bezlepkové a bezmliečne
- bez obsahu rafinovaného cukru a vajec
- vo väčšine obsahujú orechy ako prirodzenú súčasť
- sú to ideálne dezerty v letnom období
- nepotrebujete zapínať rúru, pretože sú to nepečené dezerty
- vychladené z chladničky dokonale osviežia v horúce letné dni
Tieto dezerty zvládneš pripraviť aj ako absolútny začiatočník, ak máš nulové informácie ohľadom raw dezertov prípadne si bez akýchkoľvek skúseností s ich výrobou. Kurz je vedený jednoduchou a zrozumiteľnou formou.
Čo sa na kurze môžeš naučiť?
Všetko, čo potrebuješ vedieť. Naša lektorka sa s tebou podelí o svoje dlhoročné know/how, získané tisíckami hodín strávených vo výrobni. Áno, aj ty zvládneš s pomocou informácií v ňom dokonalo vyladené a rokmi osvedčené skvelé raw recepty. A to z ingrediencií bežne dostupných na slovenskom trhu. Receptúry sú vyladené doslova na gram, aby si mala zaručený skvelý výsledok. Už nemusíš hľadať a pátrať po informáciách, nájdeš ich tu na jednom mieste.
- Vysvetlím ti prácu “krok za krokom”
- Dám ti tipy z praxe
- Ukážem Ti aké vybavenie potrebuješ k výrobe
- Ukážem Ti aké suroviny k tomu potrebuješ/doporučujem
Čo po kurze dokážeš?
Vyrobiť fantastické raw dezerty s vrstvami, ktoré spolu ladia a vytvárajú tak skvelý chuťový zážitok. Keďže budeš poznať princípy ich výroby, budeš schopná/ý tvoriť vlastné kombinácie.
Spolu sa naučíme:
- lahodný raw dezert od A po Z
- ovocný raw pohárik
- najobľúbenejšie raw guličky
Vyrábať si budeme všetko spoločne. Každý priloží ruku k dielu, aby sme si vytvorili spoločne 3 rôzne raw dezerty, ktoré budeme samozrejme aj ochutnávať. Popri tom sa budeme veľa rozprávať, vzdelávať, pýtať sa, dostávať odpovede na to, ako vyberať správne suroviny, ktoré značky sú zárukou kvality, ako má vyzerať zdravý kešu orech aj aké pomôcky nám doma pomôžu pri výrobe raw dezertov a ktoré sú úplná zbytočnosť.
Kto ťa bude kurzom sprevádzať?
Ivet Novotná – tvorca špecializovaných sladkých receptov pre ľudí s intoleranciami, ale nielen pre nich. Lektorka kurzov pre amatérov aj šéfkuchárov a zamestnancov reštaurácií. 11 rokov skúseností, tisícky zdravých dezertov.
V cukrárskom svete sa venujem iba bezlepkovým a bezmliečnym dezertom, s prihliadnutím aj na iné intolerancie.
Všetky recepty sú moja vlastná tvorba. Za tie roky som postupne vybudovala tri výrobne, prevádzkovala som vysnívané IVET Bistro, spolupracovala s mnohými kaviarňami a taktiež odovzdávala svoje skúsenosti aj na živých workshopoch.
Aktuálne sa venujem odovzdávaniu svojich skúseností prostredníctvom zážitkového vzdelávania.
Mojimi rukami prešli tisícky dezertov a stovky spokojných zákazníkov.
Čo budeme na kurze jesť a piť:
- zabezpečený bude pitný režim v podobe nápojov a čajov
- ľahké občerstvenie v podobe ovocia, orieškov a snackov (myslite, prosím na to, že kurz trvá cca 5 hodín a hoci sladkého budeme mať dosť, môžete vyhladnúť. V priestoroch kurzu sa varí obedové menu a bude sa dať objednať)
V cene kurzu:
- ochutnávka vyrobených dezertov
- kurzovné
- parkovné
- ako darček ebook prípravy dezertov od lektorky Ivet
- občerstvenie a pitný režim
Cena kurzu:
110€